Trwa ładowanie...
d3v308r
06-07-2008 21:35

Pierś w sosie brokułowym

Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
d3v308r
Składniki
  • duży brokuł
  • pierś kurczaka
  • 30 dg pieczarek
  • duża śmietana lub kremowy naturalny jogurt
  • 100 g sera pleśniowego typu Lazur
  • starty parmezan
  • makaron
  • przyprawy
Przepis

Pierś kurczaka kroimy na małe kawałki, nacieramy odrobiną soli, pieprzu, czosnkiem, ziołami prowansalskimi i odstawiamy na chwilę, by mięso nasiąknęło przyprawami - następnie podsmażamy na odrobinie oliwy; pieczarki kroimy na małe kawałki i dorzucamy na patelnię do mięsa, dusimy pod przykryciem; na drugiej patelni topimy ser pleśniowy i dolewamy do niego śmietanę; brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy - gdy już będą lekko podgotowane wyławiamy kilka ładniejszych różyczek i odkładamy, pozostałe gotujemy do rozgotowania - rozpadające się różyczki dorzucamy do sera pleśniowego ze śmietaną i rozgniatamy; do tak przygotowanego sosu brokułowo-serowego wrzucamy podduszone mięso z pieczarkami i trzymamy na ogniu, by składniki się "przegryzły", dorzucamy odstawione różyczki brokuła i podgotowujemy; makaron gotujemy al dente - polewamy sosem z mnóstwem składników i posypujemy startym parmezanem.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3v308r
d3v308r
d3v308r
Więcej tematów
d3v308r