Trwa ładowanie...
d1p1ih9
16-04-2008 14:51

Kluseczki z kaszy manny

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d1p1ih9
Składniki
  • czubata szklanka kaszy manny
  • - kopiasta łyżka masła lub masła roślinnego
  • - 1l wody
  • - sól
Przepis

Do 1l gotującej, osolonej wody wsypujemy, cały czas mieszając, kaszę mannę. Gdy stanie się gęsta, dodajemy masło, zmniejszamy ogień, mieszamy i jeszcze przez kilka minut trzymamy na niewielkim ogniu, aż będzie miękka. Wylewamy na duży. płaski półmisek i rozprowadzamy równomiernie w taki sposób, aby warstwa była cieka. Odstawiamy do wystygnięcia.
Zimną kroimy w kostkę i podajemy jako dodatek do wszelkiego rodzaju czystych zup.
Można również pokroić w większą kostkę, opanierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podawać z konfiturami, domowym dżemem lub dobrym sokiem.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1p1ih9
d1p1ih9
d1p1ih9
Więcej tematów
d1p1ih9