02-07-2008 10:58
Makrela na pomidorach
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- Składniki na 4 porcje
- 3 duże pomidory
- 1 duża cebula
- 200g fileta z wędzonej makreli
- 4 jaja
- 50g masła
- 2 duże łyżki posiekanego koperku
- 5g płatków migdałowych
- sól, pieprz
Przepis
1. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na grube plastry. Cebulę obrać, również pokroić na plasterki. Makrelę rozdrobnić.
2. Jajka rozkłócić, przyprawić solą i pieprzem (ale ostrożnie, bo makrela może być słona!), dodać koperek.
3. Masło lekko rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę. Dodać pomidory, posolić i popieprzyć (znowu ostrożnie, bo makrela może być słona!), chwilę smażyć.
4. Nie przerywając smażenia rozłożyć na pomidorach makrelę, wylać masę jajową, posypać płatkami migdałów i ściąć pod przykryciem! Smacznego!
Przepis dodał użytkownik dawcio796
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.