Trwa ładowanie...
d3jht2p
02-07-2008 10:58

Makrela na pomidorach

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3jht2p
Składniki
  • Składniki na 4 porcje
  • 3 duże pomidory
  • 1 duża cebula
  • 200g fileta z wędzonej makreli
  • 4 jaja
  • 50g masła
  • 2 duże łyżki posiekanego koperku
  • 5g płatków migdałowych
  • sól, pieprz
Przepis

1. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na grube plastry. Cebulę obrać, również pokroić na plasterki. Makrelę rozdrobnić.
2. Jajka rozkłócić, przyprawić solą i pieprzem (ale ostrożnie, bo makrela może być słona!), dodać koperek.
3. Masło lekko rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę. Dodać pomidory, posolić i popieprzyć (znowu ostrożnie, bo makrela może być słona!), chwilę smażyć.
4. Nie przerywając smażenia rozłożyć na pomidorach makrelę, wylać masę jajową, posypać płatkami migdałów i ściąć pod przykryciem! Smacznego!

Przepis dodał użytkownik dawcio796

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jht2p
d3jht2p
d3jht2p
Więcej tematów
d3jht2p