Trwa ładowanie...
d3e553f
02-07-2008 10:32

Dewolajki z piersi kurczaka i pieczarkami!

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d3e553f
Składniki
  • 1 pierś z kurczaka [duża]
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • sól, pieprz, olej
Przepis

Krok 1. Cebulę i pieczarki obrać i pokroić w kosteczkę [ cebulę drobniejszą od pieczarek]

Krok 2. Na patelnię dajemy łyżkę masła: zeszklić cebulę następnie dodać pieczarki i często mieszając podsmażyć, aż pieczarki będą miękkie.

Krok 3. W tym czasie filet z kurczaka opłukać i rozkroić na dwie porcje, następnie stłuc młotkiem na bardzo cienkie fileciki - oprószyć solą i pieprzem.

Krok 4. Mięciutkie pieczarki ostudzić. Filety rozkładamy na desce następnie układamy na nich cienką warstwę pieczarek i zawijamy w rulon, na łączeniach bocznych spinamy wykałaczką oraz na górnych.

Krok 5. Dewolajka obtaczamy w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na głębokim tłuszczu przewracając tak często, aby równomiernie był usmażony z każdej strony - na ciemno złoty kolor

Przepis dodał użytkownik dawcio796

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3e553f
d3e553f
d3e553f
Więcej tematów
d3e553f