Trwa ładowanie...
d3xbsh9
24-06-2008 21:31

Kotleciki wieprzowe z pieczarkami

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3xbsh9
Składniki
  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 7 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego "PRYMAT"
  • bólka tarta
  • sól, pieprz
Przepis

Mięso mielone doprawić solą, pieprzem dać 1/2 opakowania przyprawy "PRYMAT", jajko i 2 łyżki bułki tartej - całość dokładnie wymieszać. Cebulę posiekać w kosteczkę i podrumienić na patelni dodać do mięsa mielonego. Pieczarki pokroić w kosteczkę, dość dobrze podsmażyć na patelni. Z mięsa formować cienkie owalne "placki" kłaść w środek kopkę pieczarek i przykryć płatem mięsa, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju tak około 12 - 15 minut - podczas smażenia obracać kotleciki. Kotleciki mają być mocno zrumienione, ale nie spalone. Podawać z młodymi ziemniaczkami

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xbsh9
d3xbsh9
d3xbsh9
Więcej tematów
d3xbsh9