Trwa ładowanie...
d245mi9
24-06-2008 18:06

Lasagne y mięsem

Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
d245mi9
Składniki
  • 12 dużych płatów lasange
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 30 dag słodkiej białej kapusty
  • 2 cebule
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • sos pomidorowy
  • sól
  • olej do smażenia
  • 2lyżki startego sera
  • liście świeżej bazylii
Przepis

Płatki lasange ugotować al dente (na półmiękko) w osolonej wodzie , odsączyć .Mięso przesmażyć na oleju razem z koncentratem pomidorowym , rozdzielając je widelcem.Cebulę pokroić w kostkę ,kapustę posiekać przesmażyć razem z cebulą na oleju .Blachę posmarować tłuszczem ,ułożyć płatki ciasta , przekładać na przemian przygotowanym mięsem i kapustą , posypać serem ,piec 15 min w 180 st. podawać z sosem pomidorowym i bazylią.

Przepis dodał użytkownik emi2307

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d245mi9
d245mi9
d245mi9
Więcej tematów
d245mi9