24-06-2008 18:06
Lasagne y mięsem
Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 12 dużych płatów lasange
- 30 dag mielonego mięsa
- 30 dag słodkiej białej kapusty
- 2 cebule
- 6 łyżek koncentratu pomidorowego
- sos pomidorowy
- sól
- olej do smażenia
- 2lyżki startego sera
- liście świeżej bazylii
Przepis
Płatki lasange ugotować al dente (na półmiękko) w osolonej wodzie , odsączyć .Mięso przesmażyć na oleju razem z koncentratem pomidorowym , rozdzielając je widelcem.Cebulę pokroić w kostkę ,kapustę posiekać przesmażyć razem z cebulą na oleju .Blachę posmarować tłuszczem ,ułożyć płatki ciasta , przekładać na przemian przygotowanym mięsem i kapustą , posypać serem ,piec 15 min w 180 st. podawać z sosem pomidorowym i bazylią.
Przepis dodał użytkownik emi2307
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.