Trwa ładowanie...
d26q2xp
19-06-2008 22:44

faszerowane pieczarki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d26q2xp
Składniki
  • 12 dużych pieczarek
  • - 25 dag filetów z piersi kurczaka
  • - 4 małe pory
  • - 4 małe pomidory
  • - 1 pojemnik (15 dag) gęstej, kwaśnej śmietany
  • - 1/2 pojemnika (10 dag) śmietany kremówki
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 3 łyżki tartej goudy
  • - 2 łyżki oleju,
  • - 1/2 łyżki soku z cytryny
  • - 1/2 pęczka natki pietruszki
  • - sól, biały pieprz, słodka papryka
Przepis

Pieczarki oczyścić i umyć, oderwać nóżki od kapeluszy. Nóżki posiekać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oczyścić i opłukać pory, pokroić w krążki. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Pomidory pokroić na ćwiartki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć mięso. Dodać pory, czosnek i posiekane pieczarki, dusić 5 minut. Wrzucić pomidory, doprawić solą, pieprzem i papryką. Opłukać natkę. Część odłożyć do dekoracji, resztę posiekać, wymieszać z nadzieniem. Napełnić masą kapelusze pieczarek, posypać utartym serem. Zapiekać 10 minut w temperaturze 225 stopni C. Zmieszać kremówkę z kwaśną śmietaną, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polać pieczarki sosem. Podawać z ryżem. Czas przygotowania: około 45 minut

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26q2xp
d26q2xp
d26q2xp
Więcej tematów
d26q2xp