Trwa ładowanie...
d35d3xu
14-06-2008 22:25

Solona włoszczyzna do zup

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d35d3xu
Składniki
  • 1 kg marchwi
  • 40 dag soli
  • 40 dag pietruszki
  • 30 dag pora
  • seler
Przepis

Warzywa oczyścić ze skórki, opłukać i osuszyć. Pietruszkę, marchew, seler - zetrzeć na tarce o dużych oczach. Pory zaś pokroić w półplasterki. Rozdrobnione warzywa zmieszać z 30 dag soli. Do wyparzonych i suchych słoiczków wsypać odrobinę soli i wkładać włoszczyznę, przy czym bardzo mocno ją ugniatać - tłuczkiem lub łyżką, aż puści sok. Z wierzchu posypać solą i zamknąć szczelnie słoiczek.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35d3xu
d35d3xu
d35d3xu
Więcej tematów
d35d3xu