11-06-2008 20:34
Trufle kokosowe
Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- Masa truflowa:
- ? szklanki wiórek kokosowych
- 15 dag masła
- ? szklanki cukru pudru
- 2 łyżki Nutelli
- 1 ? szklanki mleka w proszku (pełnego)
- Do dekoracji:
- wiórki kokosowe
Przepis
5 dag masła roztopić na patelni i dodać wiórki kokosowe. Zrumienić je i ostudzić.
Pozostałe masło zmiksować z cukrem pudrem, Nutellą i mlekiem w proszku. Na koniec dodać zrumienione wiórki kokosowe i wymieszać.
Z gotowej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.
Z podanych składników wychodzi około 27 trufelków kokosowych.
Smacznego.
Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.