Trwa ładowanie...
d3xbsh9
07-06-2008 16:12

Panga z owocami morza w jarzynach

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3xbsh9
Składniki
  • 50 dkg filetów z łososia lub pangi
  • 30 dkg odwłoków krewetek i inne skorupiak
  • szklanka ugotowanego makaronu sojowego
  • 5 liści kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek liści młodego szpinaku
  • 2 marchewki
  • 8 grzybów
  • 6 białych części porów
  • 6 szklanek bulionu z ryby
  • 25 dkg tofu
  • Sos:
  • 2 szklanki bulionu z ryby
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki białego wina
  • cukier
Przepis

Filety z ryby pociąć na kawałki 4x5 cm. Marchewkę przekroić wzdłuż na ćwiartki, pory na ukośne kawałki, grzyby w pionowe plastry. Na liściach kapusty ułożyć osączone liście szpinaku i kawałki marchwi, zwinąć w ściereczkę, ścisnąć, rozwinąć, powstały rulon pokroić na kawałki o dł. 4 cm. W rondlu wymieszać składniki sosu, zagrzać, doprawić do smaku solą lub cukrem. W garnku zagotować wino i, zmniejszyć ogień, włożyć makaron, ryby, owoce morza, zwinięte jarzyny, grzyby, pory - układając wszystko tak, aby składniki nie mieszały się ze sobą. Lekko niedogotowane składniki przestawić na stół. Każdy sam nabiera potrawę, oddzielnie podać sos do maczania. Można też zalać składniki sosem w wazie i tak podawać.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xbsh9
d3xbsh9
d3xbsh9
Więcej tematów
d3xbsh9