Trwa ładowanie...
dr049oz
07-06-2008 16:05

Młode ziemniaki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
dr049oz
Składniki
  • ? kg młodych ziemniaków
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 20 dkg liści szpinaku
  • 20 dkg wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżka masła
  • mielony pieprz
Przepis

Cienko obrane (lub w mundurkach), pokrojone ziemniaki gotować przez około 15 minut w osolonej wodzie lub do momentu gdy zaczną mięknąć. W rondlu podgrzać ? łyżki masła, dodać czosnek i po chwili dodać odcedzone ziemniaki. Smażyć ostrożnie mieszając aż się zaczną rumienić. W innym naczyniu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać ocet, ostrożnie wlać jajka i bardzo powoli gotować przez 3 minuty. W między czasie łososia podzielić na drobne plastry i dodać do ziemniaków.Umyte i osuszone liście szpinaku delikatnie podsmażyć na pozostałym maśle, wymieszać z ziemniakami. Na talerzu ułożyć ziemniaki wraz z dodatkami, na wierzchu położyć jajko. Obsypać pieprzem i podawać.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dr049oz
dr049oz
dr049oz
Więcej tematów
dr049oz