16-04-2008 07:48
Surówka z selera
Przepis
2.3
(12 głosów)
Oceń:
Składniki
- 1 średnia bulwa selera (ok.300g)
- 1 por (ok. 150g)
- 1 łyżka rodzynków
- 4 plastry ananasa
- 3 łyżki sok z cytryny
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, cukier
Przepis
Rodzynki namoczyć na 10 minut i osączyć. Selera obrać i zetrzeć na tarcze o drobnych oczkach. Pora pokroić w kosteczkę. Plastry ananasa osączyć i pokroić na drobne kawałki. Orzechy posiekać.
2. Z majonezu, jogurtu i soku z cytryny zrobić sos. Wymieszać wszystkie składniki z sosem, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku i jeszcze raz zamieszać.
Przepis dodał użytkownik julia313
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.