29-05-2008 22:32
Cafe Borgia
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- tabliczka czekolady (może być gorzka lub mleczna)
- 2 szklanki śmietany
- śmietana kremówka
- cukier wanilinowy
- odrobina gorzkiego kakao do posypania
Przepis
Śmietanę wlać do garnka i zagotować. Rozpuścić w niej czekoladę. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem wanilinowym. Przełożyć do szprycy do dekoracji ciasta. Zagotować wodę. Do wysokich szklanek wsypać po 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i zalać odrobiną wrzątku (tak by kawa się rozpuściła). Do szklanek z kawą dolać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie, na wierzch wycisnąć śmietanę kremówkę i posypać odrobiną kakao.
Przepis dodał użytkownik kluki1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.