Trwa ładowanie...
dca87gr
28-05-2008 08:13

Danie chińskie

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
dca87gr
Składniki
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki chili w proszku
  • 1 papryka czerwona
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki sosu sojowego
  • 3-4 łyżki wody
Przepis

Filety z kurczaka pokroić w kostkę, posypać chili i wymieszać. Paprykę pokroić w paseczki, pieczarki w plasterki. Zrobić ciasto: 2 jajka roztrzepać w misce mikserem z mąką ziemniaczaną. Filety włożyć do ciasta. Rozgrzać dość dużo oleju na głębokiej patelni. Wrzucać kostki fileta obtoczone w cieście i usmażyć na złoty kolor. Gdy filety się usmażą odlać olej, zostawić odrobinę na dnie patelni, wrzucić paprykę i pieczarki, smażyć 3-4 minuty ciągle mieszając. Przygotować zalewę: 1/4 szklanki sosu sojowego (nie więcej bo będzie za słone) wymieszać z wodą. Zalewę wlać na patelnię do mięsa i jeszcze chwilę mieszając podgotować. Podawać z ryżem.

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dca87gr
dca87gr
dca87gr
Więcej tematów
dca87gr