Trwa ładowanie...
d3wmixq
21-05-2008 18:24

Barszcz biały expresowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3wmixq
Składniki
  • Porcja dla 3 osób
      • opakowanie barszczu białego w torebce Winiary (jak ktoś chce może sobie wyhodować zakwas, ale naszym skromnym zdaniem ten torebkowy jest bardzo dobry)
    • około 15 dag sera białego tłustego (może być więcej lub mniej, wg uznania,
    • kawałek wędzonki, tudzież aromatycznej kiełbasy
    • 3 jajka
    • liść laurowy
    • 3 ziarenka ziela angielskiego
    • 3 ziarenka owoców jałowca
Przepis

1. Do garnka wlewamy 3 i 1/2 szklanki wody, wrzucamy liść laurowy, kiełbasę oraz rozmiażdżone ziarenka ziela angielskiego i jałowca (można zemleć w młynku do przypraw). Gotujemy na małym ogniu, aż do czasu kiedy uwolnią się wszystkie aromaty ;-) około 10 minut.
2. W tym czasie gotujemy na twardo jajka w osolonej wodzie, oczywiście w innym garnuszku.
3. Zupę w proszku rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody (około 2/3 szklanki wody) i po czym mieszamy z naszym wywarem ziołowo-kiełbasianym. Gotujemy 5 minut.
4. Ser kroimy w kosteczkę, przekładamy do talerzy, zalewamy barszczem, wrzucamy jajko i gotowe.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3wmixq
d3wmixq
d3wmixq
Więcej tematów
d3wmixq