21-05-2008 17:01
mięso a la Strogonow
Przepis
2.6
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 1/2 kg wołowiny lub cielęciny pokrojonej na sześciany
- 1/2kg pomidorow
- 1/2kh pieczarek
- czubata łyzka śmietany
- łyzka mąki łyzka oliwy z oliwek
- bazylia
- majeranek
- estragon
- sól
- pieprz
Przepis
mieso i pieczarki opiecz na oliwie, zalej niewielka iloscia goracej wody i dus do miekkosci. Przed koncem gotowania dodaj zioła i przyprawy. Pomidory sparz, zdejmij skorke, pokroj w czastki i dodaj do miesa. Na koncu dolej smietane wczesniej zamieszana z maka (zeby smietana sie nie zwarzyła. Zagotuj
polecam :)
Przepis dodał użytkownik wwviola
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.