Trwa ładowanie...
d626yay
23-05-2008 19:13

Gofry

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d626yay
Składniki
  • 0,5 kg mąki
  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 1/3 kostki margaryny do pieczenia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1-2 szklanki wody
Przepis

Topimy margaryne i zostawiamy do ostygnięcia.
w tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy mąke, proszek do pieczenia, żółtka, cukier.
Dodajemy 1-2 szklanki wody (zwykłą zimną, można dodać mineralną, nawet gazowaną).
Dodajemy zimną margarynę i miksujemy.
Wody należy dodać tyle aby ciasto było gęste jak gęsta śmietana.
Na końcu dodajemy ubite białka i już bardzo delikatnie mieszamy łyżką.
Rozgrzewamy gofrownicę a ciasto w tym czasie oddycha.

Przepis dodał użytkownik alka14_1994

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d626yay
d626yay
d626yay
Więcej tematów
d626yay

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj