zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 4 lata 27 dni 12 godzin i 17 minut temu | 3 opinie
Fasolka szparagowa w zalewie

Fasolka szparagowa w zalewie

To doskonały dodatek do zimowych obiadów. I bardzo prosty w przygotowaniu. Potrzebujemy dwa kilogramy fasolki szparagowej, pęczek koperku, łyżkę tymianku, łyżkę gorczycy, sól i wodę. Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i układamy pionowo w słoiczkach. Dodajemy posiekany koperek, tymianek i gorczycę. Następnie gotujemy wodę z solą i wystudzoną zalewamy fasolkę. Dokładnie zamykamy i pasteryzujemy w temp. 80 stop. C około 10 minut.

Polub WP Kuchnia na Facebooku

Oceń
tak 15 57,69%
nie 11 42,31%

Opinie (3)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~kobieta 2015-02-03 (23:31) 1 rok 7 miesięcy 23 dni 2 godziny i 35 minut temu

pasteryzowałam marchewkę ze starego przepisu pani Gumowskiej, ona nadawała nawet sie dla małych dzieci na zupki.Kroiło sie w kostke wrzucało na wrząca wodę, dodawało sie soli mniej i cukier, potem goraca do wyparzonych słoiczków i zakrecało się i do kotła i 35 minut pasteryzować super do sałatek ale jedno jest ale kilka słoiczków nie nadawało sie zapach jakis nie taki jak trzeba. Myslę że odrobina kwasku cytrynowego by sie tu przydała. Robię zielony groszek konserwowany w słoiczkach i taki sam jak ze sklepu super, ta sama woda zalewam w ktorej sie gotował. A fasolka juz nie obgotować ale wywar inny trzeba zrobic bo ten sfermentował mi.

odpowiedz

1
0
~małga 2012-09-06 (14:47) 4 lata 20 dni 11 godzin i 19 minut temu

nietypowe ?
To mają być NIETYPOWE przetwory na zimę ??? !

odpowiedz

0
1
~Amarena 2012-09-02 (16:08) 4 lata 24 dni 9 godzin i 58 minut temu

Kiepski przepis na
Tak przygotowana fasolka nie nadaje się do przechowywania. Ktoś tu jakąś lipę pisze.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Desery, Ciasta na zimno, Kurczak, Śledzie w oleju, Mięso mielone, Placuszki, Makowiec, Rogaliki, Pierogi, Naleśniki, Sałatka gyros, Śledzie po kaszubsku, sernik na zimno, Blok czekoladowy, Szarlotka, Sałatka, Knedle, Dania z ziemniaków, Śledzie przepisy, Barszcz czerwony