zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 2 lata 3 miesiące 19 dni i 3 minuty temu
Bakłażany na ostro

Bakłażany na ostro

To bardzo ekstrawagancka potrawa, ale każdy gość będzie zachwycony, gdy coś takiego dostanie na talerzu w środku zimy. Kroimy w plastry kilka bakłażanów (około kilograma). Smażymy je na oliwie około 10 minut i przekładamy do miski, skrapiając sokiem z cytryny. Na pozostałej oliwie smażymy posiekane trzy ząbki czosnku, mały kawałek imbiru i ostrą papryczkę. Dodajemy do bakłażanów, solimy i posypujemy łyżką ziaren gorczycy. Wystudzone bakłażany przekładamy do małych słoiczków i zalewamy oliwą.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku

Oceń
tak 13 54,17%
nie 11 45,83%

Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Knedle, Sałatka gyros, Dania z ziemniaków, sernik na zimno, Śledzie przepisy, Śledzie w oleju, Śledzie po kaszubsku, Naleśniki, Szarlotka, Pierogi, Ciasta na zimno, Mięso mielone, Barszcz czerwony, Placuszki, Makowiec, Rogaliki, Desery, Sałatka, Kurczak, Blok czekoladowy