Trwa ładowanie...
d626yay
15-04-2008 10:46

Cytrynowiec

Przepis
5.0
(16 głosów)
Oceń:
d626yay
Składniki
  • budyń śmietankowy - 3 szt
  • cukier - 3/4 szkl
  • cytryny - 3 szt
  • dowolny biszkopt - 1 szt
  • margaryna zwykła - 3/4 kostki
  • petit berry - 3 szt
  • śmietana 30% - 2 szt
  • woda - 3 szkl
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • żółtka - 2 szt
Przepis

Ugotować budyń na wodzie z sokiem z cytryn i cukrem, przestudzić i zmiksować z margaryną i żółtkami. Wylać na biszkopt. Śmietanę ubić i wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody. Ubitą kremówkę wylać na budyń, a na wierzch ułożyć petit berry.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d626yay
d626yay
d626yay
Więcej tematów
d626yay

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj