Trwa ładowanie...
dralok0
09-05-2008 01:03

Ciasto owocowe

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
dralok0
Składniki
  • jeżyny - 40 dag
  • czarne jagody - 40 dag
  • maliny - 40 dag
  • czerwone porzeczki - 30 dag
  • jajka - 7 szt.
  • masło - 30 dag
  • cynamon
  • cukier - 30 dag
  • mąka - 30 dag
  • cukier waniliowy - 1 torebka
  • skórka z cytryny
  • proszek do pieczenia - 1 torebka
  • kremówka - 25 dag
Przepis

Wszystkie owoce oczyścić, opłukać, odsączyć. Miękki tłuszcz utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz otartą skówką z cytryny na puszystą masę. Podczas ucierania wbić kolejno jajka. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, jeszcze raż dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Nasmarować dobrze tluszczem blache, wysypać tartą bułką. Rozwałkowac ciasto na blasze, wyrównać powierzchnię. Obłożyć placek 3/4 owoców, wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Pieć 25 min w temp 200 C. Wyjąć, odłożyć do całkowitego przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Podczas ubijania wsypać łyżeczkę cynamonu. Placek obłożyć resztą owoców. Podawać z bitą śmietaną

Przepis dodał użytkownik dariafab

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dralok0
dralok0
dralok0
Więcej tematów
dralok0