Trwa ładowanie...
d3igcc0
01-02-2009 14:39

ciasto czekoladowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3igcc0
Składniki
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 15 dag mielonych migdałów
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 aromat rumowy
  • szczypta soli
  • 7,5 dag mąki
  • 7,5 dag mąki ziemniaczaniej
  • 5 jajek
  • 2 dag kakao
  • 10 dag czekolady w proszku
Przepis

z masła, cukru, mąki, mączki ziemniaczanej, jajek, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, soli i aromatu rumowego zagnieść ciasto. Mieszając dodać kakao, czekoladę oraz migdały. Ciasto włożyć do tortownicy. Piec ok. 50 minut w 180-190 stopniach

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3igcc0
d3igcc0
d3igcc0
Więcej tematów
d3igcc0

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj