Spaghetti z sosem pomidorowym. Pyszne i proste

Prosty i szybki przepis dla fanów makaronu. Spaghetti z aromatycznym sosem pomidorowym z dodatkiem mięsa mielonego i oliwek. Kropką nad i jest solidna porcja tartego sera.

Spaghetti z sosem pomidorowym. Pyszne i prosteSpaghetti z sosem pomidorowym. Pyszne i proste

Składniki

  • paczka grubego makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • mały słoik oliwek zielonych
  • koncentrat pomidorowy
  • pomidory w puszce lub 5 pomidorów dojrzałych świeżych
  • bazylia, pieprz, sól
  • wywar z jednej kostki bulionowej
  • 0,5 kg mięsa mielonego np. wieprzowego
  • ser starty - tyle garści, ile buzi do wykarmienia

Przepis

1. Makaron ugotować w wodzie dodając sól i oliwę.
2. Usmażyć mięso, zalać bulionem, dodać koncentrat, pomidory, oliwki i przyprawy.
3. Gotować sos, aż uzyska zwartą konsystencję.
4. Makaron po ugotowaniu polać zimną wodą, odcedzić, wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać serem.

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości