Proste szaszłyki z grilla. Kolorowe i pyszne
Grillowane szaszłyki są proste i szybkie do zrobienia. Można je przygotować zarówno na klasycznym grillu jak w elektrycznym opiekaczu. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Paulina Kryjom
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Filet z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki i zamarynować w ulubionych przyprawach (u mnie sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka). Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie przez ok. 30 min. Na patyczki nabijać kolejno paprykę, cebulę białą i czerwoną, cukinię wcześniej oprószoną solą i ziołami prowansalskimi.
Przepis
Piec w piekarniku 30-40 min w 180 stopniach. Polecam położyć wykałaczki na blaszkę tak, aby mięso i dodatki wisiały w powietrzu. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami - obsypane solą i przyprawa do ziemniaków i pieczone w opiekaczu beztłuszczowym.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl