Jajka faszerowane pastą łososiową
Choć kojarzą się głównie z wielkanocnym śniadaniem, jajka faszerowane świetnie sprawdzą się na domowych imprezach i rodzinnych spotkaniach. Można je przygotować na tysiąc sposobów. Tym razem proponujemy jajka faszerowane pasta łososiową z dodatkiem kremowego serka i majonezu. Palce lizać!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 5 jajek
- serek delikatny naturalny
- 1 łyżka majonezu
- 1 filet z wędzonego łososia
- kiełki brokułu
- sól i pieprz do smaku
- pieprz kolorowy do przybrania
Przepis
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pól i wyjmij żółtka.
- Żółtka utrzyj z serkiem delikatnym dopraw solą i pieprzem, dodaj łyżkę majonezu i łososia posiekanego na drobno.
- Masę dokładnie wymieszaj. Pastą nadziewaj połówki jajek, wierzch przybierz łososiem, pieprzem kolorowym i kiełkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl