Chrzan nie tylko do święconki
Ania Starmach przekonuje, że chrzan powinien gościć na naszych stołach nie tylko w czasie świąt wielkanocnych. Jurorka z programu „MasterChef” przygotowała kremową zupę chrzanową na bazie białych warzyw, kanapki z sadzonym jajkiem w chrzanowym beszamelu, jajka faszerowane oraz kotlety jajeczne.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Chrzan jest naturalnym antybiotykiem, dlatego gdy czujemy się osłabieni, powinniśmy jeść go łyżkami. Niestety, jak zauważa Ania Starmach, korzeń chrzanu jest niedocenianym produktem. Sięgamy po niego jedynie w okresie wielkanocnym. A tymczasem można go wykorzystać do przygotowania wielu pysznych potraw. Nie kupujmy jednak gotowego chrzanu w słoiczkach, lepiej zetrzeć korzeń samodzielnie, dodać odrobinę gorącej wody, kilka kropel soku z cytryny, sól, pieprz i cukier. Taki dodatek doskonale podkręci smak dań z jajkami, zup czy sosów.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.