5 powodów, dla których warto jeść chrzan
Nie tylko do jajeczka
Wielkanoc bez chrzanu? Z pewnością nie w Polsce. Sam lub z buraczkami w postaci ćwikły, jest obowiązkowym dodatkiem do serwowanych w tym okresie mięs, wędlin i kiełbas. Kolejne dni chwały chrzanu przypadają na czas przygotowywania przetworów. W końcu jest nieodłącznym dodatkiem do kiszonych ogórków. Ten niezwykle aromatyczny korzeń ma tyle właściwości zdrowotnych, że warto po niego sięgać nie tylko od święta i włączyć go do codziennej diety.
Wielkanoc bez chrzanu? Z pewnością nie w Polsce. Sam lub z buraczkami w postaci ćwikły, jest obowiązkowym dodatkiem do serwowanych w tym okresie mięs, wędlin i kiełbas. Kolejne dni chwały chrzanu przypadają na czas przygotowywania przetworów. W końcu jest nieodłącznym dodatkiem do kiszonych ogórków. Ten niezwykle aromatyczny korzeń ma tyle właściwości zdrowotnych, że warto po niego sięgać nie tylko od święta i włączyć go do codziennej diety.