Biszkoptowo-bananowe muffinki

Biszkoptowe spody, które znakomicie przyśpieszają tworzenia słodkich przysmaków dają spore pole do popisu w tej dziedzinie. Można z nich zrobić biszkoptowy tort, wykorzystać jako spód do sernika, a nawet przygotować szybkie bananowe muffinki. Taki deser można podać na ciepło z lodami.

Biszkoptowo-bananowe muffinki
Źródło zdjęć: © www.tanio-szybko-smacznie.pl
SKOMENTUJ

Biszkoptowe spody, które znakomicie przyśpieszają tworzenia słodkich przysmaków dają spore pole do popisu w tej dziedzinie. Można z nich zrobić biszkoptowy tort, wykorzystać jako spód do sernika, a nawet przygotować szybkie bananowe muffinki. Taki deser można podać na ciepło z lodami.

Składniki:

1 spód biszkoptowy
3 miękkie banany
2 jajka
200 ml mleka
1 łyżeczka cynamonu
ok. 1 szklanki kropelek czekoladowych
lody waniliowe / śmietankowe lub bita śmietana

Spód biszkoptowy kroimy w kostkę. W dużej misce rozgniatamy banany na papkę i dodajemy jajka, mleko i cynamon. Całość miksujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojony w kostkę biszkopt, mieszamy i zostawiamy na ok. 10 minut, aby biszkopt się namoczył. Dodajemy czekoladowe kropelki i mieszamy łyżką. Mieszanką wypełniamy sztywną formę na muffinki. Pieczemy przez 20 minut w 175 stopni C. Podajemy jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi, śmietankowymi lub bitą śmietaną. Polewamy sosem czekoladowym lub roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą.

ZOBACZ TAKŻE:

[

Obraz

]( http://www.tanio-szybko-smacznie.pl/ ) Polecamy w wydaniu internetowym www.TanioSzybkoSmacznie.pl:

Obraz

Wieprzowina ze szpinakiem i mango

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Masz wrażenie, że młode ziemniaki są wodniste? Dodaj odrobinę, a wyjdą idealne
Masz wrażenie, że młode ziemniaki są wodniste? Dodaj odrobinę, a wyjdą idealne
Prawie nie ma kalorii. Je go coraz więcej osób
Prawie nie ma kalorii. Je go coraz więcej osób
Czy spleśniały produkt zawsze trzeba wyrzucić? Wielu nie wie i popełnia błąd
Czy spleśniały produkt zawsze trzeba wyrzucić? Wielu nie wie i popełnia błąd
Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze