Wielkanocne muffinki. Puszyste i miękkie babeczki z rodzynkami w prostym przepisie
Jeśli szukacie inspiracji na świąteczne wypieki, mamy dla was kolejny przepis. Małe babeczki, które możemy przygotować razem z dziećmi do wielkanocnego koszyczka. Pieczenie muffinek to prawdziwa frajda. Wszystkie składniki z pewnością znajdziecie w swojej kuchni.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Rodzynki namoczyć i odcedzić. Oprószyć mąką .
- W misce połączyć jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko i olej.
- Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do drugiej miski, dodać płatki, wiórki kokosowe. Wlać zawartość pierwszej miski. Lekko wymieszać. Dodać rodzynki. Dokładnie wymieszać.
- Na przygotowaną wysmarowaną formę (ja mam prostokątną blaszaną formę na 24 nieduże muffinki) nałożyć ciasto.
- Piec przez ok. 15-20 min. w piekarniku ustawionym na 180 stopni (dwie grzałki i termoobieg), ale warto za pierwszym razem wypróbować swój czas pieczenia muffinek.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze