Trwa ładowanie...
d2ncv0u
Smażone pierogi z grzybami. Przepis z Wileńszczyzny

Smażone pierogi z grzybami. Przepis z Wileńszczyzny

Pierogi to klasyk nie tylko na świąteczny stół. Zamiast gotować pierogi, można je usmażyć. Taki przepis zdradziła nam pani Ela, wolontariuszka Fundacji Porozumienie Bez Barier, w trakcie międzypokoleniowych warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Pierożki przywędrowały razem z mojRozwiń

Transkrypcja:

Pierożki przywędrowały razem z moją mamą z wileńszczyzny Więcej Ten przepis ma już 10 lat Na pewno Zasada jest podstawowe Nie może być żadnych Podrobiony Grzyb To muszą być albo prawda D***** albo pod Grzybki gotujemy je Do tego dodajemy Pogoda ugotowany Pierożki dodajemy ze szklaną cebulkę Do czego Sól I pieprz przepuszczamy wszy Wszystko przez maszynkę i tak mamy gotowy farsz Ciasto do pierogów robimy ja robię zwykle Mąka gorąca woda Sól Odrobina oliwy Lepimy te pierogi I Co najważniej My Nie gotujemy Tylko bezpośrednio wrzucamy na Grzany olej na patelni smażymy Najpyszniejsze są takie jeszcze chrupiące ciepłe ale Proszę sobie wyobrazić że Mają niepowtarzalny smak nad ranem O ile oczywiście Nie zostaną U nas nigdy nie zostawały
d2ncv0u
d2ncv0u
Więcej tematów