Trwa ładowanie...
d39w3z3
Kiszonki. Rarytasy łatwe w przygotowaniu

Kiszonki. Rarytasy łatwe w przygotowaniu

- Kiszone cytryny to prawdziwy rarytas. Smak jest nie do opisania, a samo kiszenie jest niezwykle proste! - mówi Iwona Zasuwa, autorka serii książek "Smakoterapia".

Kiszonki dla kogo i na co nam pomoRozwiń

Transkrypcja:

Kiszonki dla kogo i na co nam pomogą kieszonki i co możemy kisić W jaki sposób 10 można wszystko to jest Nike Ciekawsza rzecz Bo oczywiście kisimy kiszoną góry to jest To jest Nasza tradycja kisimy ogórki małosolne już już już już czekają bo czeka już za mną A tak też Czekamy na ten na ten moment oczywiście kisimy Ale też kisimy różnego rodzaju warzywa O tutaj mi się Jakie środki Kiszone cytryny Teraz akurat taki rarytasik Którego można sobie zrobić w niedużej ilości Ptaki plasterek nieduży kiszonej Cytryny Której smak jest zupełnie nie do opisania To jest coś takiego czego w naszym Naszej kulturze jest mało znane Takie kiszone cytryny to dają bardzo dużo aromatu do różnych potraw Jednogarnkowe Jakie cytryny Kisić To jest bardzo prawda nie i to co do niej dodajemy na przykład bardzo proste To ty te cytryny generalnie przekrojami Tutaj zamieściłam trochę obrazków Fajne na Cztery części nie docina jest do końca zasypujemy jest Mamy czas Słoiku i zalewamy sokiem z cytryny w połączeniu z wodą i z Trochę tak jak ogórki Pomijając ten sok cytrynowy możemy dodać różnego rodzaju przyprawy Ja lubię dodać odrobinę chili Lubię dodać trochę Trochę kolendry I czekamy Trochę Oczywiście to To też zależy od temperatury Ale czekamy W przypadku Z kiszonych długo No może mogą to nawet być 3 tygodnie ale za to później bardzo długo się przy Ale to co chciałam pokazać Co jest urocze Jeśli chodzi o kiszenie to napisz Na przykład zwykłe polskie Śliczne różowe rzodkiewki Akurat ich nie mogę znaleźć ale znalazłam coś innego Warzywa na przykład Piękne różowy kalafior Kiszone w soku buraczkowym Jest bardzo apetycznie jest śliczny też dzieci chętnie Nie sięgają po takie Warzyw One są też lżej strawne i bywa Dla dzieci alergicznych Są mniej drażniące na przykład mój syn mówi że marchewka Surowa ostatnio wyznał Że surowa marchewka lekko drapie w gardło co mi też są Sugeruję reakcje alergiczne A kiszona Marchewka już nie Czyli jest to znalazłam nasze Rzadkie beczki one są tutaj świeżo włożone do słoja do tego są takie Piękne A po pewnym czasie Wybarwiają się stają się takie brzydkie ale za to sok Który Też oczywiście można Sok Który który Powstaje W wyniku kiszenia staje się różowy Atrakcyjny Schemat budowy z naszego brzucha gdy w dużej mierze więc kiszonki zdecydowanie pomogą nam pracę W tej kwestii tak jest tylko jeszcze są jeszcze takie dwie pułapki Dla mnie dosyć istotne Czyli jeśli mam nietolerancji Histaminy tosty Prosimy zwrócić uwagę na ilość Kiszonek bo być może Trzeba wykluczyć z diety Jeżeli cierpimy na taką przypadłość coś Czyli przerost Flory jelitowej w jelicie cienkim w to Wtedy wówczas Wówczas również te kiszonki Prawdopodobnie trzeba będzie od Możemy też kisić grzyby To nawet w kulturze w tej naszej kulinarnej kulturze polskiej na tej mapie kulinarnej Polski jest dosyć obecny dzisiaj może mniej popularne Znalazłam takie przepisy to raczej bardziej marynowane Co tak ale o kiszeniu szczerze mówiąc nie słuchałam jak takie grzyby kisić Takim razie i na co one Na co one wpływają czy mają jakieś właściwości dla nas zdrowe Grzyby mają bardzo dużo właśnie Bociana w zasadzie przez lata były bardzo nie do Doceniane mówiło się że grzyb na p Zupełnie Jest bez wartości dzisiaj wiemy że grzyby mają bardzo dużo Bardzo prozdrowotnych właściwości natomiast uważany uważa się że Trzeba Taką uważnością podejść do karmienia dzieci grzybami Grzyby są bardzo ciężko Strawne Niektórzy wręcz uważają że dla dzieci Powyżej 67 roku Dopiero one Sątopy Puszczane w diecie I stosujemy je tak naprawdę jako dodatek oczy Jest taka atrakcja Ale Gdybyśmy chcieli Marynować grzybki To ja również się marynuje ale unikam osób I wtedy stosuje ocet jabłkowy który jak wiadomo Jest zdrowszy takiego ty też sobie można zrobić w domu samemu Natomiast OC W którym zakwaszamy Produkty Trasa na przechowywać na dłużej To jest od którego którą musimy sprawdzić kwa Dlatego zwykle taki Się kupuje i sprawdza co tam jest Na etykiecie 5% Ocet jest Bardzo dobry on jest zdrowszy Pasteryzujemy sobie takie Takie smakołyki i tak naprawdę przez Przez całą Zima możemy z nich korzystać
d39w3z3
d39w3z3
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj