Jola Caputa i jej przepisy na potrawy z resztek
Polacy nadal marnują mnóstwo jedzenia. Ale czytelnicy bloga Przepisy Joli i sama Jola Caputa są fanami dań robionych z resztek. Wzorem swojego ojca - restauratora, Jola wykorzystuje mięso czy warzywa pozostałe z poprzednich dni i przerabia je na pasztety. Świąteczne potrawy wekuje, robi z nich przetwory i podpowiada, że mrożenie dań nie jest najlepszym sposobem na zachowanie ich smaku i jakości.
Marnujemy My Polacy strasznie dużo… Rozwiń
Transkrypcja:
Marnujemy My Polacy strasznie dużo jedzą
Nowości mówi że że jednak mamy też tam też dużo osób u nas mówi
Przetwarzam to robię inaczej
Masz doświadczenie mi się wydaje że czytelnicy
Przepisów Joli nie marnują jedzenia
Nie
U was są takie przepisy na rzeczy z resztek
Znaczy Dlaczego nawet to wiesz tam
Tamtej pierwszej książka naczy się pierwszej książki o książce
Właśnie że jak należy wykorzystać nam zostaje jakieś mięso z obiadu
Następny dzień żeby
Z tej tarczy
Wszystko
Wszystkie takie pozostałości żeby to nie wyrzucę na blogu są takie przepisy właśnie jakoś paszteciki takie
Zrobimy to
Kostkę więcej mamy 2 dni za oszczędzanie czasu
To bardzo ważne bo mamy więcej czasu dla siebie
I za te pieniądze fajnie nic nie wyrzucam jest
Ja na przykład jak zawsze robimy na święta przede wszystkim więcej tego
I zostaję
To ja wykuje na przykład
Karp
Jak jest usmażony zostaje go więcej to robię zalewę
Dajesz słoiki
Dziękuję później mam karpia w zalewie
Pierogi No to oczywiście
200 g mrożę rybę po grecku
Też można zawekować ja jestem
Jestem zwolenniczką wekowania nie mrożenia
Ma zdecydowanie inny smak