Trwa ładowanie...
d1hjhgk
Gotowanie w duchu zero waste. Czipsy z obierek

Gotowanie w duchu zero waste. Czipsy z obierek

Obierki najczęściej lądują w koszu, jednak Sylwia Majcher przekonuje, że możemy przygotować z nich przekąskę. Wystarczy posypać obierki ulubionymi przyprawami i upiec. Szybko, tanio i smacznie.

Ziemniak to jest taki Z jednej strRozwiń

Transkrypcja:

Ziemniak to jest taki Z jednej strony szaraeminencja Kuchnia z drugiej Taki parias troszkę prawda że gdzieś tam Gdzieś tam na drugim planie zawsze taki mało seksowne rzeczy Czy takie też w kontekście postu to jest pytanie czy Takie rzeczy jak zwykły ziemniak zwykła marchewka zwykła cebula potrafią nabrać Takiego nowego oblicza żeby Żeby Stacja apetycznym bohaterem posiłku a nie tylko gdzieś tam dodatkiem gdzieś Ale że tak Ja jestem też na tym żeby Buła Bo więcej skromność W kuchni więcej pojedynczych Składników A szerszy efekt bo Takiego ziemniaka można wyczarować różne rzeczy też Można go traktować Może nie ma oka nie zawsze musi być W te i wewte Zwyczajnie że ziemniaki jako towarzysz SPA dla mięsa dla kotleta schabowego jeszcze najlepiej obok Kapusta potraktować ziemniaki sprzęt ziemniak ziemniak może być użytku melonik Oczywiście Wystarczy podać ziemniaki Na słodko ziemniaki nie tylko tych plackach ziemniaczanych posypany cukrem Jeśli kto Chcecie bo to są dwie szkoły w drugiej Nie sypiasz placki z gulaszem Ja tutaj muszą być posypane cukrem w środku cebula i śmietana na Snapchat Albo teraz M1 Ziemniak Zapieczony z miodem Bardzo dobrze może I twarogiem Tego To jest bardzo fajna Przekąska Ale Jeśli dodamy do tego trochę sałaty Może być też daniem głównym parku zapiekamy wtedy na wszystko razem zapiekamy Polewamy to miodem zupełnie inny Smak nam pokaże swój Jak inne potencja tylko ziemi Ja też trochę tam oczywiście ze względu na swoje zainteresowania do wykorzystania całego ziemniaka czyli także obierki tego Ziemniaka które świetnym po świetnie potrafią smakować i to możemy sobie zrobić Chipsy z ziemniaków I ty też mogą być Z obierków Ziemniaków możemy smażyć w głębokim tłuszczu Albo w piekarniku Skorpiony zaledwie oliwą i na przykład posypane solą Świeżymi ziołami Tudzież cynamonem pierwszy pierwszy argument za tym żeby w ogóle obierać ziemniaki dla nigdy Tego nie robię ale te młode to chyba nie trzeba podnoszonego ziemniaki obiera zresztą Puree nie zrobisz z ziemniaków nieobranych i Masz takie obierki zostając Gdy kobieta zostaje bardzo dużo trzeba najpierw wyszorować ziemniaki z piekarnika 180 1000 stopni posyp Typujesz sobie W wersji wytrawne Przyprawą którą lubisz może Mogłem tak jak mówię zioła suszone świeże może to być Papryka wędzona która świetnie Ziemniaka a może to być cynamon wymieszany z kardamonem I odrobiną brązowego Nie cukru Wyciągasz takie ziemniaki I do tego jogurt masz je Świetna przekąska darmowa przekąska niemalże nobo ziemniak Do czego Innego Takie obierki Ziemniaka w postaci Mogą być też dekoracją zupy I też mogą być dekoracje Zupy I bardziej słodkie Niekoniecznie jak Jakiegoś zupy krem Słodka wek Które też pod kręcą świat Ten smak zupę a jednocześnie dadzą naszemu mózgowi sygnał Potrzebuję Że coś musi nam chrupać bo jak nam Chrupie znaczy że jesteś Świeże żyje sklep Krzew barwinek Będziesz To co jeszcze możemy po chrupać W prostych szybkich rzeczy Rzodkiewki Które mówiłeś nowalijkach rzodkiew Za moment będą świetne Piękne takie jędrne ale jak stracą Potencjał przestaną chrupać to właśnie Wyrzucamy bo wydaje nam się że nie nadają się do niczego Zwiędłe A możemy je też wrzucić do piekarnika albo na patelni Ćwiartki Też dodajemy odrobinę miodu któryś Świetnie nam ten rzodkiewek otulina na tej Patelni czy w tym piekarniku Temperatury Do tego płatki migdałowe odrobina mięty mamy genialną przekąskę którą zachwycą się wszyscy gwarantuje bo to jest Testowałam już w rozmaitych Miejscach pieczone Karmelizowany Miodem Też zależeć od tego jaki mam inne składniki mogę dorzucić mogę Miętę bazylię kolendra bardzo dobrze Zespół Prestige Rzodkiewka mi rzodkiewki Nabierają innego znaczenia takie Bo już nie są Do chrupania tylko jako taki Dodatek tylko Danie główne
d1hjhgk
d1hjhgk
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj