Trwa ładowanie...
d1vrv6d
Faszerowana papryka z ryżem z migdałami
x-news/Dzień Dobry TVN
abc gotowania

Faszerowana papryka z ryżem z migdałami

Papryka ma czterokrotnie więcej witaminy C niż cytryna.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d1vrv6d

Papryka to często niedoceniane warzywo. Tymczasem ma niewiele kalorii i czterokrotnie więcej witaminy C niż cytryna. Paprykę można dodać niemal do każdej potrawy, a po podduszeniu czy pieczeniu nie straci cennych właściwości.

Faszerowana papryka to pyszne i szybkie danie dla niespodziewanych gości. Zwłaszcza, jeśli podamy ją z ryżem w niecodziennej wersji – z migdałami i suszonymi owocami. Dla smaku i koloru warto wymieszać ryż z kurkumą. Taki przepis polecają ekspert kulinarny, Mikołaj Rey oraz producent papryki, Łukasz Jankowski.

d1vrv6d

Podziel się opinią

Share

d1vrv6d

d1vrv6d
d1vrv6d