Pieczarki faszerowane serem brie
Duże kapelusze pieczarek można faszerować. Nie jest to trudne. Farsz przygotowujemy z posiekanych nóżek pieczarek, szczypiorku, ugotowanych na twardo jajek, bułki tartej i sera pleśniowego.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Nóżki pieczarek posiekać drobno i podsmażyć na gorącym oleju.
- Jaja ugotować na twardo, pokroić razem z serem w drobną kostkę, dodać podsmażone nóżki, 2 łyżki oleju,2 łyżki tartej bułki i posiekany szczypior.
- Farsz dokładnie wymieszać i nałożyć na pieczarki.
- Piec w piecyku nagrzanym do 180 stopni prze 30 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl