Pieczarki faszerowane serem brie
Duże kapelusze pieczarek można faszerować. Nie jest to trudne. Farsz przygotowujemy z posiekanych nóżek pieczarek, szczypiorku, ugotowanych na twardo jajek, bułki tartej i sera pleśniowego.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Nóżki pieczarek posiekać drobno i podsmażyć na gorącym oleju.
- Jaja ugotować na twardo, pokroić razem z serem w drobną kostkę, dodać podsmażone nóżki, 2 łyżki oleju,2 łyżki tartej bułki i posiekany szczypior.
- Farsz dokładnie wymieszać i nałożyć na pieczarki.
- Piec w piecyku nagrzanym do 180 stopni prze 30 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze