Jajka faszerowane pieczarkami
Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol świąt gości na polskim stole od dawien dawna. Jajka faszerowane smakują wyśmienicie zarówno na ciepło i zimno. W ich nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Zachwycą gości nie tylko smakiem i wyglądem.
Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol Wielkanocy gości na polskim stole od dawien dawna. Zamiast klasycznych jajek z majonezem warto przygotować faszerowane. Nie tylko prezentują się rewelacyjnie, ale są smaczniejsze. W nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno.
Składniki:
200 g pieczarek
2 szalotki
6 ugotowanych na twardo jajek
2 łyżki majonezu
łyżeczka papryki
kiełki
1 łyżka masła
sól i pieprz
Przepis:
- Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
- Pokrojone w drobną kostkę pieczarki i szalotki smażymy na małym ogniu.
- Za pomocą widelca lub blendera łączymy ze sobą pieczarki, żółtka, majonez i paprykę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem.
- Nakładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy do białek, dekorujemy kiełkami np. rzodkiewek.
href="http://diety.wp.pl/index.php/mid/67/fid/1935/kalorie/diety?lifestyle"> Najlepsze diety 2016