Jajka faszerowane pieczarkami

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol świąt gości na polskim stole od dawien dawna. Jajka faszerowane smakują wyśmienicie zarówno na ciepło i zimno. W ich nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Zachwycą gości nie tylko smakiem i wyglądem.

Trudno wyobrazić sobie świąteczne śniadanie bez jajka. Ten symbol Wielkanocy gości na polskim stole od dawien dawna. Zamiast klasycznych jajek z majonezem warto przygotować faszerowane. Nie tylko prezentują się rewelacyjnie, ale są smaczniejsze. W nadzieniu może znaleźć się wszystko na co tylko mamy ochotę - szynka, tuńczyk, chrzan czy buraki. Zobaczcie przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Można je podawać zarówno na ciepło i na zimno.

Składniki:

200 g pieczarek
2 szalotki
6 ugotowanych na twardo jajek
2 łyżki majonezu
łyżeczka papryki
kiełki
1 łyżka masła
sól i pieprz

Przepis:

  1. Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
  2. Pokrojone w drobną kostkę pieczarki i szalotki smażymy na małym ogniu.
  3. Za pomocą widelca lub blendera łączymy ze sobą pieczarki, żółtka, majonez i paprykę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Nakładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy do białek, dekorujemy kiełkami np. rzodkiewek.

Najlepsze diety 2016

Źródło artykułu: LifeTube/Jaja w kuchni

Wybrane dla Ciebie

Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna