Trwa ładowanie...
d4j6ngq

Szalotka

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
d4j6ngq
Składniki
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 1 margaryna
  • 1 jajko
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek
  • dżem pożeczkowy
Przepis

1. Z maki, margzryny, cukru pudru, cukru waniliowego, jajka, proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto.
2. Połową wylepiamy formę do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i lekko zapiekamy.
3. Jabłka obieramu i scieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Podpieczone ciasto smarujemy dżemem pożeczkowym i wykładamy jabłka.
5. Na wierzchu robimy kratkę z pozostałego ciasta.
6. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik AnnMarie

d4j6ngq

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4j6ngq
d4j6ngq
d4j6ngq
Więcej tematów
d4j6ngq