Jajka z majonezem
Jajka z majonezem to kultowa potrawa kuchni Wielkanocnej. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole. Zobacz, jak je przyrządzić i udekorować, aby każdemu smakowały.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 5 jajek
- majonez
- sol, pieprz
- szczypiorek lub pietruszke
Przepis
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Kroimy na pół wzdłuż i układamy na talerzyku. Nastepnie kładziemy na wierzch jajka majonez małą łyżeczką i posypujemy solą i pieprzem. Na końcu dekorujemy szczypiorkiem bądź pietruszką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl