Szybka sałatka śledziowa z jajkami i kukurydzą
Śledzie możesz przyrządzić na wiele sposobów – to produkt, który szybko się nie znudzi. Co powiecie na smaczną, szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę śledziową z jajkiem i kukurydzą?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kg śledzi z octu
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała cebula
- 5 jajek
- majonez
- pieprz i sól do smaku
Przepis
- Ugotować jajka na twardo po wystudzeniu pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć.
- Śledzie pokroić w kostkę dodać kukurydzę odsączoną.
- Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać.
- Dodać majonez, pieprz i sól do smaku.
- Podawać schłodzoną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl