Sernik z serków homogenizowanych. Prosty i pyszny
Pani Beata podzieliła się z nami przepisem na smaczny i lekki sernik bez pieczenia z serków homogenizowanych. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, niezwykle kremowy i delikatnie słodki. Nie będziecie mogli się mu oprzeć. Przepis dostaliśmy na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Na zimno
Składniki
- 500 g gofrów
- 560 g serka homogenizowanego (np. Danio)
- 2 galaretki cytrynowe
- 660 ml śmietany 30 proc.
- 410 g dżemu brzoskwiniowego
- 80 g płatków migdałowych
Przepis
- Połowę gofrów układamy na dnie formy do pieczenia.
- Galaretki rozpuszczamy szklance gorącej wody i studzimy.
- Śmietanę ubijamy mikserem razem z serkami. następnie wlewamy ostudzone galaretki. Masę wykładamy na gofry.
- Przykrywamy pozostałymi goframi i smarujemy wierzch ciasta dżemem.
- Posypujemy płatkami migdałowymi i chłodzimy dwie godziny w lodówce.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl