Racuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżowe
Autorka bloga "Kulinarna chwila" proponuje proste i szybkie racuszki budyniowe. Są idealne na śniadanie lub podwieczorek. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.
- Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.
- Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl