Placuszki z sera twarogowego na słodko
Puszyste placuszki twarogowe skuszą nawet największego niejadka. Ich przygotowanie jest banalnie poste i szybkie. Najlepiej smakują ze świeżymi owocami, cukrem pudrem lub konfiturą. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 25 dag sera twarogowego
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- cukier z prawdziwą wanilią
- 1 jajko
- tłuszcz do smażenia
Przepis
- Ubić pianę z białka.
- Ser utrzeć z żółtkiem, połączyć z cukrem, mąką pszenną i ziemniaczaną. Dodać pianę z białka, lekko wymieszać.
- Formować małe placki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem lub podawać z sokiem owocowym.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl