Placuszki z sera twarogowego na słodko
Puszyste placuszki twarogowe skuszą nawet największego niejadka. Ich przygotowanie jest banalnie poste i szybkie. Najlepiej smakują ze świeżymi owocami, cukrem pudrem lub konfiturą. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
- 25 dag sera twarogowego
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- cukier z prawdziwą wanilią
- 1 jajko
- tłuszcz do smażenia
- Ubić pianę z białka.
- Ser utrzeć z żółtkiem, połączyć z cukrem, mąką pszenną i ziemniaczaną. Dodać pianę z białka, lekko wymieszać.
- Formować małe placki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem lub podawać z sokiem owocowym.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze