Piernik wilgotny. Pieczony na piwie miodowym
Niewiele jest wypieków, które kojarzą się ze świętami bardziej od piernika. Aromatyczny, słodki, pachnący korzennymi przyprawami, posmakuje wszystkim gościom, a dodatkowo będzie ozdobą świątecznego stołu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Okazja: |
- Masło z cukrem i żółtkami ucieramy na gładką masę.
- Dalej miksując, dodajemy miód i piwo.
- Mąkę mieszamy z sodą, dodajemy do masy,następnie dodajemy kakao.
- Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy pod koniec, delikatnie mieszamy.
- Ciasto wylewamy do foremki. Pieczemy ok. 50 min. w 190 stopniach.
Przepis dodał użytkownik rosik93
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze