Sebastian LuberaMarzena Pęcak

Pieczony naleśnik z serka wiejskiego. Śniadanie na ciepło w kolorowym wydaniu

Naleśnik z piekarnika na bazie serka wiejskiego z dodatkiem kolorowych owoców zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. To sycące śniadanie i pyszny deser w jednym. Pamiętaj, że do przepisu potrzebna jest patelnia, którą można włożyć bezpiecznie do piekarnika. Lista składników czeka poniżej, natomiast dokładną instrukcję przygotowania znajdziesz w wideo.

Składniki na naleśnika:

  • 3 jajka,
  • 400 serka wiejskiego,
  • 40 g budyniu śmietankowego,
  • 30 g masła.

Dodatki:

  • 150 g jogurtu typu skyr,
  • maliny,
  • borówki amerykańskie,
  • truskawki.

O czym warto pamiętać:

  1. Jeśli chcesz uzyskać idealnie gładką konsystencję, serek wiejski wraz z innymi składnikami umieść w blenderze. Jest to najszybsze i najprostsze rozwiązanie, które jednocześnie zapewni najlepsze efekty.
  2. Do przepisu użyj przystosowanej do pracy w piekarniku patelni o małej średnicy. Im większy rozmiar patelni, tym cieńszy będzie naleśnik po upieczeniu, ponieważ gotowe ciasto będzie musiało wypełnić dużo większą powierzchnię. Zamiast patelni możesz użyć formy do pieczenia.
  3. Nie zapomnij wcześniej rozgrzać piekarnika i samej patelni. Kuchenny gadżet wraz z zawartością umieść w piekarniku na 20 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 190 stopni Celsjusza. 
  4. Do pieczonego naleśnika pasują różnego rodzaju dodatki, dlatego możesz je zmieniać i dostosowywać do pory roku. Stawiaj na sezonowe owoce, a takie śniadanie szybko się nie znudzi. Smacznego!
Więcej wideo
Trzy pomysłowe sposoby na przygotowanie serowej niespodzianki. Każdy znajdzie coś dla siebieTrzy pomysłowe sposoby na przygotowanie serowej niespodzianki. Każdy znajdzie coś dla siebie
Jajecznica z chrupiącymi kurkami. Klasyczne śniadanie w zupełnie nowym wydaniuJajecznica z chrupiącymi kurkami. Klasyczne śniadanie w zupełnie nowym wydaniu
Pulpety w sosie pomidorowym. Podasz je na wiele ciekawych sposobówPulpety w sosie pomidorowym. Podasz je na wiele ciekawych sposobów
Pomidorowy dżem z nutką korzennych przypraw. Użyjesz go w kuchni na wiele sposobówPomidorowy dżem z nutką korzennych przypraw. Użyjesz go w kuchni na wiele sposobów
Odrywane bułeczki drożdżowe wypełnione po brzegi borówkami. Z dodatkiem kruszonki i lukruOdrywane bułeczki drożdżowe wypełnione po brzegi borówkami. Z dodatkiem kruszonki i lukru
Czekoladowy wiśniowiec smakuje jak z najlepszej cukierni. Połączenie pianki i frużeliny to czysta poezja smakówCzekoladowy wiśniowiec smakuje jak z najlepszej cukierni. Połączenie pianki i frużeliny to czysta poezja smaków
Warstwowa zapiekanka z szynki wieprzowej w sosie. Obiad, który dosłownie rozpływa się w ustachWarstwowa zapiekanka z szynki wieprzowej w sosie. Obiad, który dosłownie rozpływa się w ustach

Wybrane dla Ciebie

Zapytałam sztuczną inteligencję, czy trzeba zbierać szumowiny z rosołu. Odpowiedź zaskoczyła nawet babcię
Zapytałam sztuczną inteligencję, czy trzeba zbierać szumowiny z rosołu. Odpowiedź zaskoczyła nawet babcię
Wiele osób je, bo wyglądają na zdrowe. W rzeczywistości mogą powodować tycie
Wiele osób je, bo wyglądają na zdrowe. W rzeczywistości mogą powodować tycie
Na każdej imprezie robi furorę. Skomponowanie deski serów to nie bułka z masłem
Na każdej imprezie robi furorę. Skomponowanie deski serów to nie bułka z masłem
Przysmak z Pacyfiku na twoim talerzu. Aldi i Kaufland kuszą promocjami
Przysmak z Pacyfiku na twoim talerzu. Aldi i Kaufland kuszą promocjami
Czy można jeść robaczywe grzyby? Większość Polaków odpowiada źle
Czy można jeść robaczywe grzyby? Większość Polaków odpowiada źle
Jajka zawsze łączę z tym dodatkiem. Zyskują na smaku i nie obciążają żołądka
Jajka zawsze łączę z tym dodatkiem. Zyskują na smaku i nie obciążają żołądka
W tych miejscach znajdziesz najwięcej podgrzybków. Znają je najbardziej doświadczeni grzybiarze
W tych miejscach znajdziesz najwięcej podgrzybków. Znają je najbardziej doświadczeni grzybiarze
Soczysta i delikatna propozycja na rodzinny obiad. Niedoceniany drób dostępny w bardzo korzystnej cenie
Soczysta i delikatna propozycja na rodzinny obiad. Niedoceniany drób dostępny w bardzo korzystnej cenie
Pij codziennie, a szybko zauważysz różnicę. Domowy eliksir na "strzelające" i bolące stawy
Pij codziennie, a szybko zauważysz różnicę. Domowy eliksir na "strzelające" i bolące stawy
Kiedyś skubany pod blokiem, dziś wraca do łask. Polecany kobietom po 50-tce
Kiedyś skubany pod blokiem, dziś wraca do łask. Polecany kobietom po 50-tce
Wygląda niepozornie, ale robi porządek w głowie. Działa jak paliwo dla mózgu
Wygląda niepozornie, ale robi porządek w głowie. Działa jak paliwo dla mózgu
Czy bawarka jest zdrowa? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy bawarka jest zdrowa? Wyjaśnijmy to raz na zawsze