Naukowcy wyhodowali sztuczne mięso. Trwają prace nad zamiennikami wina czy czekolady
Firmy chcą zastąpić surowce z tradycyjnych gospodarstw rolno-hodowlanych wyrobami wytworzonymi dzięki zdobyczom nauki. Obok mięsa produkowanego w laboratorium, pojawiają się nowe rozwiązania, np. laboratoryjnie wytwarzane wino czy czekolada. Sztucznie produkowana żywność może w przyszłości rozwiązać problem głodu.
Według globalnego zespołu extra Fi… Rozwiń
Transkrypcja:
Według globalnego zespołu extra
Filmy na 2018
18 obwody mieliśmy
Pięć głównych trendów w tym strona naukowa
Strefa Naukowa jest taki mniejszą konceptem ale uważam że bardzo rozwojową jeżeli chodzi o branżę
Która może korzystać z dobytku technologicznego projekt
W procesie projektowania Żywno
Wiąże się to też taką odpowiedzialnością środowisk
Z tym że borykamy się
Przyszłości pewnie jeszcze będzie to większy
Może problem z
Z brakiem żywności z tymi A jeżeli chodzi o zaplecze środowiskowe od dobra które mamy
Tego jest coraz mniej i Marki
Jeszcze muszą być coraz bardziej
Odpowiedzialność
W tym zakresie aby zapewnić
Tobie też
I przewagę konkurencyjną
A i też zaufanie konsumentów
Firma która etycznie inwestują w
Rozwiązania
Też cieszę się po
Muszę zaufaniem i
I też lojalność
Związaną
Czego Naukowa przede wszystkim bazuje na laboratoryjnie gotowanym mięsie to jest przykład kluczowe jeżeli
Marki
Taki jagniąt nic
Mit czy czy czy
Impossible Foods
Jeżeli chodzi o te rozwiązania
Oferują produkty
Które nie tylko wyglądają jak mięso ale również prawdopodobnie a zachowują się jak mięso czy
Czyli przy krojeniu zobaczymy mięso które
Ona jest tak samo ma taką samą strukturę taką tak samo kolorysty
Strasznie gra czyli konsumenci którzy są przez
Przyzwyczajeni do smaku mięsa
Nie powinni być rok
Rozczarowani
Jest to też takie rozwiązanie
Pośrednia mówiące o tym że
Konsumenci którzy jedzą mięso nie chcą ograniczać tak mocno jego ilości w swojej diecie
Nie chcą być takimi stopro
Procentowymi
Ava kanałami czy wegetarianami
Czekaj coś innego Gdzie mogą też być
Bardziej odpowiedzialnie i myślę że to
Co to jest ciekawe
Na początek myślę że
Kosztowo dla rynku polskiego co
Coś jeszcze bardzo
Trudnego ale myślę że warto obserwować ręki
To co już wiemy To co już widzimy jeżeli chodzi o nasze tereny
Pojawiają się też nowe rozwiązania w domu
Kategoriach na przykład laboratoryjnie
Wytwarzane
Wino czekolada
A to są rzeczy które się pojawiają na razie są na etapie takich
Startup mówi że chodzi o rozwój tych technologii na pewno
Producentom czy
Poczekaj inwestujących tego to
Biznes
W głowie Jest jedna rzecz do odpowiedzialności przyszłościowe podejście do tego że ludzi jest coraz więcej
A chcemy znaleźć coś co pozwoli nam się uchronić przed brakiem potencjalnym brakiem żywności
Czy też obciąża nie mówiąc o
Roli Business spożywczego jeżeli chodzi o wpływ na środowisko
Druga rzecz to od tego typu produkty będą oferowały większą transparentność będziemy wiedzieli
Skąd te produkty skąd składniki pochodzą
A dodatkowo taka
Postrzegana czyste
Coś to wpisuje się też widzę w ten Trend czystej etykiety
To są rzeczy
Który budują wartość dodaną wokół właśnie
Reklama na terenie hodowanych produktu
Na ten moment przed
Wszystkim