Melonowy chłodnik. Ten smak cię zaskoczy
Jest pyszny. Pachnący, delikatny i orzeźwia. Nic nie trzeba gotować, a jeśli nie lubisz selera naciowego - chociaż to samo zdrowie - to nie musisz go dodawać. Składniki zmiksuj, część pokrój, dopraw i możesz się delektować. Jak to zrobić?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Obierz 1 ogórka, usuń pestki, pokrój w kostkę. Pokrój selera naciowego. Usuń pestki z melona, miąższ obierz i pokrój.
- Zmiksuj wszystkie składniki. Pokrój w drobną kostkę połowę ogórka.
- Posiekaj drobno koperek, czosnek i papryczkę
- Dodaj pokrojone składniki do zmiksowanych. Wlej jogurt i sok z cytryny, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl