Trwa ładowanie...
d2hhaum
Janek Paszkowski o idealnych powidłach. "Nie można się śpieszyć"

Janek Paszkowski o idealnych powidłach. "Nie można się śpieszyć"

Janek Paszkowski brał udział w pierwszej edycji "Masterchefa", jest autorem książek i prowadzi własną restaurację. W rozmowie z Aleksandrą Hangel opowiedział o kilku trikach, które pomogą w ugotowaniu perfekcyjnych powideł.

Potrawą raczej przed forem który kRozwiń

Transkrypcja:

Potrawą raczej przed forem który kojarzy mi się z jesienią są po VIN No ale z powidłami i z przygotowywaniem wiąże się Mnóstwo komplikacja Jak zrobić powidła śliwkowe żeby nie Garnków bozza Się przepala Właśnie to trzeba być cierpliwym nie można Śpieszyć bo to też zawsze moja Powtarzał Nie że jak chcesz robić powidła to weź tydzień wolne bo to nie nie nie absolutnie nie polega na tym Śliwki i od razu broń Boże zasypie cukrem i niech to się gotuje bo wtedy możemy kupić od razu komp Garnek To trzeba robić umiejętnie na bardzo małym ogniu Co Podchodzić do tego garnka i mieszać żeby to spod spodu Nie przypaliło chodź Są takie jakby mówi się Jak się Przypał to nabierają To też nie dotyczy to też dotyczy bigosu że ten przypala Element tej potrawy zawsze nadaje Natomiast mówię no nie można iść Na pewno nie trzeba Śpieszyć Trzeba dać im czas bo one Dzięki temu stają się Wyraziste Czy istotny jest w czym dokładnie Przygotowujemy po Na pewno musimy Który ma grube dno ale nie może być ten z cienkiego i Który trzyma ciepło i The powidło nabierają charakteru poprzez to że Czas bo trzeba pamiętać że to właśnie Daj Charakter i daj im ten smak którzy później docer No tak zdecydowanie nie mogą być to cienkie garnki muszą być to grube Struktury na Na które się nie przypalają po 20 minutach Okej Czy moje pytanie o to Powidła instant nie ma zostać dresem normalnie masakra Nie ma takiej opcji żeby zrobić powidła instant Bobo konie Co można do nich dodać żeby były No ja osobiście Bardzo lubię powidła klasyczne takie jakie są Kiedyś gdzieś jadłem takie Jaki sos na bazie Z wędzoną papryką o trwającym To też jest bardzo fajny Podstawa do stołu Jeżeli chcemy się pobawić Takiego domowego sosu A to właśnie powidła śliwkowe z Wędzonej papryki i odrobinę tymianku w teren Przechodzą Taką wytrawną wers Powidła z odrobiną cynamonu Tak jest bardziej klasyczne Gdzieś tam jako dodatek do kruchych I zrobiła na Typowy szarlotki gdzie Jabłka Zami Właśnie takimi powidłami moja babcia I to było coś Coś wspaniałego Gdzie te powidła z odrobiną cynamonu anyżu na przykład Goździków robią się bardzo Na tak Klasyczny przykład powidła możemy gdzieś tam dalej sobie pójść trochę dodać odrobinę kakao czy Czekolady Otworzymy Takie smarowidło na Czy do rogalików Kto jest naprawdę Sala zabaw
d2hhaum
d2hhaum
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj