Jajka faszerowane inaczej. Jak zrobić wielkanocne kurczaczki?
Faszerowane jajka kurczaczki to doskonały pomysł na wielkanocną przystawkę. Tak przygotowane jajka posmakują przede wszystkim najmłodszym. Będą pięknie prezentować się na stole.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka gotujemy 8 minut na twardo. Następnie zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli, obieramy z łupinek.
- Jajka nacinamy nożykiem dookoła, wybieramy żółtka.
- Barwnik mieszamy z wodą, wkładamy na 5 minut białka, wyjmujemy po 5 minutach, na papier, aby osuszyły się.
- Przyprawy dodajemy do żółtek, majonez, serek, mieszamy na jednolita masę.
- Z masy robimy dwie kulki, nadziewamy białka.
- Z pieprzu robimy oczka, a z papryczki nosek. Dekorujemy według swojego uznania.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl