Dynia pieczona z mięsnym farszem. Pomysł na jesienny obiad
Dynia nadziewana mięsem to sycące i efektywne danie, które możecie przygotować na obiad lub kolację. Nie wiesz jak ją przygotować? Koniecznie wypróbuj przepis.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Dynię umyć, osuszyć. Ściąć jej wierzchołek. Za pomocą łyżki usunąć ze środka włókninę i pestki nasienne.
- Mielone mięso wymieszać z mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody, sosem sojowym, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulką, olejem sezamowym i jajkami, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
- Wnętrze dyni napełnić farszem, przykryć ściętym wierzchołkiem i upiec w temperaturze około 190 stopni C lub włożyć do garnka, podlać wodą i gotować pod przykryciem.
- Podawać pokrojoną w plastry, ćwiartki itp.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl