Domowa kontra z torebki. Test zup
Badania pokazują, że ci, którzy jedzą zupę, są szczuplejsi. Zupa jest niskokaloryczna i dostarcza wielu cennych składników mineralnych oraz błonnika.
Badania pokazują, że ci, którzy jedzą zupę, są szczuplejsi. Zupa jest niskokaloryczna i dostarcza wielu cennych składników mineralnych oraz błonnika, który w formie gotowanej jest nawet lepiej przyswajany przez organizm. Dlatego jeśli nie mamy czasu na dwudaniowy obiad, lepiej ugotować pomidorową czy ogórkową niż schabowe z ziemniakami.
A co, jeśli nie mamy czasu na gotowanie? Katarzyna Bosacka sprawdziła, czy gotowe mrożonki są równie zdrowe, co własnoręcznie przyrządzona zupa. Mrożenie to doskonały sposób na przechowywanie produktów. Warzywa tracą tylko 20 proc. witaminy C, kiedy podczas produkcji soku jej wartość zmniejsza się aż o 75 proc. Na co zwracać uwagę, sięgając po zupę z zamrażarki?